5 filme cu care să supraviețuiești alegerii lui Trump

Avatar
noiembrie 14, 2016
4 min read

Dacă nu ai rămas marcat încă de 2016, după moartea lui Bowie sau a lui Prince, a lui Wilder, Muhammad Ali, Cohen, Yelchin, sau Rickman (știu, totul e nașpa), atunci sigur că alegerea lui Trump ca liderul Statelor Unite te-a făcut să te uiți prelung în oglindă cu o concentrare catatonică (sau nu). Ai vrea să te răscoli, ai vrea să dai foc la ceva, ai vrea să strigi ceva. Ai găsit o pereche veche de bocanci, dar nu știi cum se face un mohawk cu săpun uscat? Ai venit unde trebuie. Am pentru tine cinci filme care să canalizeze spiritul punk, anarhismul și furia. Sau să te pui pe canapea și să mănânci junk food.

filme trump funny
1. SLC Punk! 

Era Reagan a fost un fel de era Thatcher pentru americani. A dat naștere la multă muzică de calitate care să-l combată pe președintele american, ca o paralelă cu actuala situație din US (așteptați-vă la muzică bună în următorii 4 ani). SLC Punk! se vede cel mai bine cum te trezești, în timp ce savurezi o cafea și o bere, plus câteva țigări. E povestea lui Stevo şi Heroin Bob (care n-a făcut niciodată dava) într-un Salt Lake City conservator și mormon. Este întruchiparea perfectă a anarhismului divergent din versurile Sex Pistols, narată de Stevo (un Matthew Lillard care face rolul vieții). Nu este numai o satiră la adresa vieții comunitare din Salt Lake (sau de pe unde vreți voi), ci și la adresa stilului de viață punko-anarhist.

filme trump SLC Punk

2. God Bless America

Ai terminat primul film și te-ai rătăcit printre programele tembeliziunilor românești? Ți-e greață de reclamele corporatiste? Atunci e cazul pentru al doilea film, care începe la fel ca situația ta de mai sus. Doar că în locul tău e Frank (interpretat de Joel Murray, fratele lui Bill) și află recent că suferă de o tumoare cerebrală incurabilă. După, este concediat. Așa că Frank face ceea ce orice cetățean sănătos mintal și cu picioarele pe pământ ar face. Ce am face oricare dintre noi în fața nebuniei și decadenței media din zilele noastre. Îl împușcă pe un puștan dintr-un reality show. O adolescentă (Tara Lynne Barr) îl vede și cad împreună de acord că mai sunt mulți alții de împușcat, vinovați de actuala stare a civilizației americane. Urmează un road trip sângeros, perfect pentru a ajunge la masa de prânz.

filme trump God Bless America

3. Buzzard

Parte slacker fest, parte B slasher tribute. Plin de energie anarhistă și haos dezolant din Detroit, Buzzard prezintă aventura lui Marty Jackitansky (Joshua Burge), un temp la o bancă anonimă și neimportantă, care se servește de sistem pentru a face combinații. Șmangleli. Șpârle. Ați înțeles voi. Nu e doar o reprezentare a unei vieți de pierde-vară (ca ale noastre, dragă cititorule), ci și consecințele ce vin cu ea. O eroziune a sănătății mintale, o mizantropie ce te împinge să faci lucruri ciudate, cum ar fi să-ți fabrici o mănușa ca a lui Freddy Krueger.

filme trump Buzzard

4. Electrick Children

Cu toții știm puterea rock-ului de a schimba vieți, destine și virginități (sau nu). Asta descoperă și Rachel (Julia Garner), o tânără dintr-o cumunitate mormonă din Texas care, în ziua în care împlinește 15 ani, descoperă o casetă cu muzica (rock, d’oh) a unei trupe obscure și descoperă că… a rămas însărcinată (cum ziceam, puterea rock-ului). În față cu o căsătorie aranjată, aceasta fuge cu fratele său în Las Vegas, în căutarea muzicianului care a lăsat-o însărcinată prin muzică. Acolo, îl întâlnesc pe un puști rocăr, care o să le schimbe viața. Știu, foarte optimist.

filme trump Electrick Children

5. Escape from New York

Se face seară. Te pregătești să ieși într-o rockotecă și să faci un pogo cu o bere în mână până vine poliția fascistă să te dea afară. La ce te uiți? Nu, nu la Grey’s Monotony. Ci la un film de acțiune, și ce film de acțiune e mai bun decât unul al cărui erou are numele de Snake Plissken? În viitor, Manhattan e transformat într-o închisoare de maximă securitate datorită criminalității ridicate. Air Force One se prăbușește chiar în mijlocul ei și Snake e trimis să recupereze președintele. Un must watch.

filme trump Escape from New York

Categorii:
Avatar
Mihnea Ștefan Avram

Cele mai noi articole

D Read More

Artă vizualămai 7, 2024

“Doar cu tine” în căutarea copilului interior

Proiectul meu, Doar cu tine, este o carte care are ca scop conștientizarea sinelui prin întâlnirea cu copilul interior, sub forma unei povești fantastice. Cele […]

N Read More

Teatruaprilie 17, 2024

Niște oameni mici – Hedda Gabler (r. Thomas Ostermeier), TNB

Privite în oglinda care reflectă aproape fiecare centimetru al spectacolului „Hedda Gabler” regizat de Thomas Ostermeier la TNB, personajele lui Ibsen par mici. Gesturile, salturile, […]

C Read More

Artă vizualăaprilie 6, 2024

Ca tânăr, ai nevoie de curiozitatea și curajul de a vedea cât mai multe cu cât mai puțin

Cine sunt? Mă numesc Matei Rădulescu, am 22 de ani și sunt proaspăt absolvent de Grafică în cadrul Universității Naționale de Arte din București, studii […]

S Read More

Filmmartie 27, 2024

Sărmane Oscar-uri

Cum se face că scriu mereu în perioada decernării premiilor, chiar dacă nu pot spune că acestea îmi captează interesul? Mai au oare relevanță aceste […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie