9 conturi de Instagram despre mental health pe care să le urmărești

Avatar
februarie 25, 2021
4 min read
9 conturi de Instagram despre mental health

Social media este cât se poate de prezentă în viețile noastre. Cu bune și cu rele, cu imagini dezirabile și standarde twisted, cu aproape dependență de online și digital detox sau cu latura educativă. Există o mulțime de resurse online care să te educe pe partea asta terapeutică, să te susțină în strategiile de coping, să fie un fel de sprijin digital. Chiar dacă nu se compară cu ajutorul specializat din partea unui psiholog, ai putea să îți îmbunătățești calitatea scroll-ului zilnic și să arunci un ochi pe conturile astea. Cu realism, umor și mai ales grijă față de mintea ta.

igototherapy

@igototherapy

And you should too. Sau măcar să urmărești contul ăsta care destigmatizează ideea de psihoterapeut și îți explică detaliat diferențele dintre sănătos și toxic în comportamentele noastre day by day. Pentru că poate nu ai conștientizat niște tipare încă.

dlcanxiety

@dlcanxiety

Educație cât se poate de clară despre anxietate, de la cum să ajuți pe cineva care suferă din cauza acesteia și cum să calmezi un atac de panică, până la liste și remindere că ești suficient de puternic să depășești asta. Chestii pe care mi-ar fi plăcut să le știu și eu în liceu.

millennial.therapist

@millennial.therapist

Cel mai probabil știi contul ăsta, pentru că toată lumea distribuie la story postări de aici – și asta e bine, pentru că ne face să fim mai aware de noi și emoțiile noastre. De la hard truths și liste despre setarea limitelor, rezoluții, relații sănătoase sau toxice, te invită să analizezi și să îți amintești că la finalul zilei că ai toate resursele interioare necesare.

werenotreallystrangers

@werenotreallystrangers

Pagina asta te pune in check with your feelings dacă ai încercat să le eviți. Și îți arată cum să procesezi ce simți într-un mod sănătos, amintindu-ți că nu ești singurul cu emoții de tipul acesta. În plus, are și un card game mișto și pe diverse subiecte, de la inimi frânte la autoanaliză. 

myeasytherapy

@myeasytherapy 

Pentru și mai multă introspecție, aici descoperi de ce ai anumite comportamente și moduri în care să gestionezi anumite situații mai puțin plăcute. Și mult self-care, absolut necesar.

wetheurban

@wetheurban 

Cu o perspectivă axată pe vindecare, poate mixată și cu un pic de spiritualitate, idei pe care care poate nu vrei mereu să le auzi, dar trebuie și îți vor face bine. Cu iubire de sine și căutarea păcii interioare la modul realist.

howmental

@howmental 

Cu mult reality check și meme-uri care să îți arate că nu ești singurul care trece prin asta. Un fel de moodboard cu umor și sfaturi numai bune să le dai save. 

the.holistic.psychologist

@the.holistic.phychologist

Educație pe înțelesul tuturor pe subiecte precum traumă, ego, adicție sau autenticitate. Idei bune de reflecție asupra ta sau asupra celor apropiați.

myselflovesupply

@myselflovesupply

Ilustrații drăguțe să-ți amintească să nu fii prea aspru cu tine.


Sănătatea psihică este cât se poate de importantă, poate acum mai mult ca oricând. Este bine să ne educăm singuri prin orice mijloace putem, fie că vedem ceva despre #selfcare pe Instagram sau citim o carte despre psihologie. Poate că noi suntem generația care pune mai mult accent pe cum se simte și vrea să spargă cercul vicios preluat de la părinți, iar voința noastră duce la schimbare în bine. Dar să nu uităm că subiectul mental health este ceva serios care ar trebui tratat ca atare.


Dacă simți că viața e copleșitoare și nu poți să îți desfășori activitățile zilnice normal, nu uita că nu trebuie să trăiești așa. Uite câteva numere la care poți să suni:

  • Helpline-ul depreHUB 0374.456.420 disponibil 24/7
  • Call Center-ul YOU 0800 070 968 disponibil Luni-Vineri: 10:00-18:00; Sâmbătă: 9:30-13:00
Categorii:
Avatar
Beatrice Crețu

Cele mai noi articole

D Read More

Spotlightiulie 11, 2024

De treci codrii… descoperi Lumea

A fost o dată ca niciodată o Lume de Aici și o Lume de Dincolo și De treci codrii … o să-ți dai seama că […]

L Read More

Artă vizualăiulie 1, 2024

Lidya Phille (zisă și Luiza): Ce fac și de unde am venit

Înainte de toate ar fi bine să știți cine sunt. Numele meu este Luiza, dar online mă găsiți sub pseudonimul Lidya Phille. Am terminat un […]

C Read More

Spotlightiunie 2, 2024

Centrul Central sau Au câștigat cioacele (cu cap)

Take a shot de fiecare dată când se rostește un cuvânt care începe cu litera „C” & you’ll get wasted în primele 15 minute ale […]

F Read More

Teatrumai 22, 2024

Festivalul Aproape – un loc de intersecție între cultură și comunitate

Festivalul Aproape este un eveniment cultural organizat în mare parte de actori din Baia Mare, ce durează 8 zile și care a ajuns anul acesta […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie