2017 s-ar putea să fie anul în care îți începi o afacere cu tricouri
,

2017 s-ar putea să fie anul în care îți începi o afacere cu tricouri

Avatar
ianuarie 9, 2017
8 min read

 

Ce este Designers New Year’s Resolution și ce se va întâmpla acolo anul acesta? 

Designers New Year’s Resolution este un eveniment dedicat, așa cum îi spune și numele, designerilor. Însă nu doar atât. Ne adresăm ilustratorilor, graficienilor, pictorilor, caligrafilor și oricui mai are tangențe cu artele frumoase. Este de asemenea o ocazie pentru toți artiștii care nu au mai încercat un #printbun de la Printoteca să testeze gratuit printul și să vadă cum arată arta lor pusă pe tricouri. Pentru că o lucrare la care s-a muncit mult și la care s-a pus suflet merită să obțină cea mai bună calitate de print.

Mai mult, stăm de vorbă cu toți cei care sunt interesați să înceapă o afacere cu tricouri în noul an și le explicăm cât de ușor pot face acest lucru. Poate până acum nu au mai încercat, poate nu au mai văzut cum arată, însă noi credem că tricoul este un excelent mijloc de promovare al artei. Este un billboard ambulant pe care oamenii îl poartă și prin el arta ta este văzută de foarte mulți oameni.

A câta ediție este?

Este a doua ediție de Designers New Year’s Resolution.

Ce trebuie să facă cei care vor să participe la evenimentul din 16 ianuarie?

Tot ce trebuie să facă este doar să caute în folderul ăla cu old work (în care suntem convinși că vor găsi o mulțime de lucrări foarte bune pe care s-a pus praful) și să vină în Expirat de la 19:00, cu grafica pusă pe un stick sau pe mail. Noi instalăm un pop-up print shop pe ringul de dans din Sala Compresoarelor și ne apucăm să facem ce știm noi mai bine.

Povestim în timp ce se printează tricourile despre cum poți începe să faci bani din arta ta. Stimulăm conversația cu licori, iar de muzică se vor ocupa prietenii de la Expirat 🙂

Ce înseamnă un #printbun de la Printoteca?

Un #printbun este determinat în primul rând de echipamente bune, de cerneală originală și de tricouri de calitate. Ce înseamnă un #printbun dincolo de aceste lucruri? Înseamnă creativitatea oamenilor cu care ne place să colaborăm.

Un exemplu de artist cu care colaborați și care-și vinde arta cu ajutorul vostru?

Un exemplu de artiști cu care am început să colaborăm sunt băieții de la Palm’s Cocos. Cu ei ne-am întâlnit prima oară anul trecut la prima ediție de Designers New Year’s Resolution. Erau clasa a douăsprezecea pe atunci, au venit foarte timizi cu niște modele pe un stick, le-am printat, le-au plăcut foarte mult. Apoi le-au distribuit pe Facebook, unde au prins foarte bine. Între timp au luat bacul, au intrat la facultate și acum se plimbă cu design-urile lor pe la târguri, pe la festivaluri și pe la toate evenimentele cool care se întâmplă în București.

Vă așteptăm la Designers New Year’s Resolution anul acesta pentru a sta de vorbă, pentru a bea o bere și pentru a face planuri pentru 2017.

designers new years resolution

 

Noi nu i-am crezut pe cei de la Printoteca atunci când ne-au spus că este atât de simplu și frumos, așa că am săpat și mai adânc și am vorbit cu câțiva ilustratori care mai colaborează cu ei pentru a-și vinde tricourile. I-am întrebat care-i treaba cu Printoteca, cu T’shirt Van și cu vânzarea de tricouri și de ce ar trebui să facă și alții asta.

„Colaborarea cu Printoteca a fost destul de spontană, la fel ca și proiectul Palm’s Cocos în sine. Noi printăm încă de la început cu ei și, teoretic, partea de print textil a evoluat prin Printoteca. Un mare avantaj este faptul că ei își promovează artiștii colaboratori în fața unui public divers și așa am reușit să ne facem văzuți și pentru oameni care nu sunt neapărat <<pe filmul nostru>>.” (Palm’s Cocos)
*pe cei de la Palm’s Cocos îi găsiți aici.
„Prima oară când am colaborat cu Printoteca a fost cam acum un an. Aveam de gând să-i fac o surpriză lui Sorin (Bine Scris), cu un lettering ce avea la bază un text de pe un hanorac pe care îl purta cu mare mândrie când avea 8 ani. Aveam nevoie să îl printez frumos pe un tricou și am auzit, tot de la el, că dacă vreau un #printbun, atunci trebuie să apelez la Printoteca. Este una dintre cele mai simpatice colaborări pe care le am, iar ilustrațiile mele au ajuns să aibă o vară plină, să se plimbe cu T-Shirt Van-ul și să participe la cele mai frumoase festivaluri.” (Mura)
*pe Mura o puteți găsi aici.
„Auzisem de Printoteca de la niște amici din Type Collective și am hotărât să fac două tricouri la ei doar ca să testez calitatea și să văd cum rezistă în timp. Tricourile au ieșit brici și cam la două saptămâni sau o lună după aceea m-am trezit cu un mesaj de la ei. Design-ul era deja pregătit, proaspăt luat de pe perete (unde îl desenasem cu Mura) așa că am încălecat în troleul 85 și m-am dus până acolo și ne-am pus pe treabă. Am avut tricouri la Electric Castle, prin Amzei și peste tot pe unde s-au plimbat ei.(Bine Scris)
*pe Bine Scris îl puteți găsi aici.
„Nu-ți imaginezi câte discuții există între ilustratori pe tema unei tipografii de calitate. Să printeze în serie mică, să aibă suporturi de calitate (hârtie, pânză etc) și mai ales să printeze corect o lucrare pictată e ceva rar în România. De aceea, atunci când ai nevoie de un asemenea serviciu mergi pe recomandări. Așa am ajuns și eu să aflu de Printoteca. Iar ideea lor cu T-shirt Van mi s-a părut <<a win-win situation>> pentru un artist care vrea să-și promoveze lucrările, dar și să le dea o utilitate. Mai ales că Van-ul merge la cele mai interesante evenimente și știi sigur că ajungi la publicul care te interesează. Iar pentru mine și cuteOsheniile mele cel mai important e, până la urmă, să ajungem la oameni și în casele lor.” (Andra Badea)
*pe Andra și cuteOsheniile ei le găsiți aici.
„Am inceput colaborarea cu Printoteca atunci când au adunat ilustrații de la artiști pentru Electric Castle unde urmau să meargă cu T-shirt Van-ul. Mi s-a părut foarte fain faptul că sunt deschiși la colaborări și că oferă oportunitatea asta tuturor celor care lucrează în domeniu. De atunci îmi imprim creațiile numai cu ei. Colaborarea funcționează foarte simplu: când am ceva nou le trimit, fac o eventual test pentru mine și apoi o facem publică. Colaborările de genul acesta sunt bune în primul rând pentru că îți cresc vizibilitatea ca artist și, în plus, ai plăcerea de a vedea că există oameni dornici să poarte o ilustrație făcută de tine.” (Maria Bălan)
*pe Maria o găsiți aici.
„Pe cei de la Printoteca îi știu de ceva vreme (la ei am printat primele stickere) iar anul trecut în luna mai am participat la workshopul „Test.Print.Sell”. Primele tricouri cu ilustrații realizate de mine le-am printat și vândut anul trecut, în vară, la Street Delivery: în cadrul evenimentului artiștii puteau aduce desene sau ilustrații în format digital și le puteau printa pe loc iar apoi fie le luau acasă, fie le lăsau la Van pentru vânzare. Colaborarea a continuat pe parcursul verii. Oamenii din echipa Printoteca sunt foarte deschiși am primit feedback foarte bun privind calitatea produselor (sacoșe, tricouri) și a printului de la clienți.” (Gabi Toma)
*pe Gabi și pisicile ei le găsiți aici.

Fotografii de Melissa Antonescu

Video de Romina Banu

Avatar
Romina Banu

Romina e freelancer înnăscut. O găsești zilnic la Common Studio, un mic studio propriu unde face fotografie de produs și video. Pe lângă asta, se ocupă de Common House, un spațiu deschis ce reunește inițiative creative. În rest, bea prea multă cafea, cumpără prea multe plante, ascultă aceleași melodii pe repeat și are 578 de idei începute și neterminate în Notes.

Cele mai noi articole

N Read More

Teatruaprilie 17, 2024

Niște oameni mici – Hedda Gabler (r. Thomas Ostermeier), TNB

Privite în oglinda care reflectă aproape fiecare centimetru al spectacolului „Hedda Gabler” regizat de Thomas Ostermeier la TNB, personajele lui Ibsen par mici. Gesturile, salturile, […]

C Read More

Artă vizualăaprilie 6, 2024

Ca tânăr, ai nevoie de curiozitatea și curajul de a vedea cât mai multe cu cât mai puțin

Cine sunt? Mă numesc Matei Rădulescu, am 22 de ani și sunt proaspăt absolvent de Grafică în cadrul Universității Naționale de Arte din București, studii […]

S Read More

Filmmartie 27, 2024

Sărmane Oscar-uri

Cum se face că scriu mereu în perioada decernării premiilor, chiar dacă nu pot spune că acestea îmi captează interesul? Mai au oare relevanță aceste […]

C Read More

Teatrufebruarie 26, 2024

Copii în haine de adulți – SF (SUPER FRAGIL) la Teatrul Excelsior

Mi se întâmplă rar ca la finalul unui spectacol să mă ridic în picioare la aplauze, gândindu-mă „Mai vreau. De ce s-a terminat?”. Trăiesc însă […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie