Electric Castle 2019 – un preview eclectic

Avatar
iulie 13, 2019
3 min read

Electric Castle 2019 anunță cele 5 zile pe care le vei ține minte tot restul anului, iar acestea se apropie cu rapiditate. Din experiența mea de anul trecut pot confirma că festivalul mi-a oferit, într-adevăr, destule amintiri cât să mă încălzească un an întreg. Dar cu cât ediția de anul acesta se apropie, și cu cât pozele de anul trecut îmi apar din nou pe profil, cu atât mai mult îmi crește nerăbdarea așteptând Electric Castle #7. Iar dacă și numărul ediției preconizează noroc, atunci este clar că toate astrele s-au aliniat în a oferi cele mai frumoase (și însorite!) momente de festival.

Electric Castle 2019
Sursa: Electric Castle

Suspansul a început anul acesta destul de devreme, când campania posterelor misterioase din orașele mari a dezvăluit cei trei headlineri – Florence and the Machine, Bring Me The Horizon și Thirty Seconds To Mars. Astfel se pare că week-end-ul, cel puțin, va fi plin de acțiune pe scena principală. Dacă anul trecut am descoperit și ascultat toți artiștii invitați la festival înainte de a ajunge acolo, anul acesta am decis să experimentez o altă strategie, radical opusă – să merg cu ochii aproape închiși. Se prea poate ca decizia mea să fie motivată de numărul oarecum mai mare al artiștilor, care ar fi făcut documentarea un proces mult mai lung, dar va fi cel puțin interesant să mă găsesc în mijlocul mulțimii, între scene, descoperind muzica pentru prima dată live, și mai apoi aprofundând acasă actele ce m-au marcat.

Cum ne-a obișnuit festivalul de fiecare dată, pe acest line-up plin de surprize își desfășoară forțele un amestec colorat de genuri muzicale. Indiferent de ce fel de persoană ești ori de starea în care te-ai afla, este mereu o scenă sau o petrecere care să-ți ofere fundalul muzical dorit. În lista de surprize, sau mai bine zis înnoiri, care contribuie la eclectismul festivalului se află și noua scenă Courtyard, în locul fostei scene Elrow, care va găzdui artiști români cu potențial și câștigătorii concursului Own the Stage. O altă scenă nouă este Shizzle, pe care vor urca artiști de rap și unde va avea loc chiar și un freestyle battle.

Electric Castle 2019
Sursa: Electric Castle

Dar muzica nu e singurul domeniu la care se adaugă în fiecare an câte ceva care să întregească experiența festivalului. Și activitățile care se desfășoară pe tot parcursul zilelor s-au schimbat, oferind publicului în fiecare an o experiență unică. Astfel se va amplasa la Bonțida un patinoar, un cinematograf, iar însuși castelul va trece printr-o transformare vizuală. New Media Castle va împânzi castelul Banffy și domeniul său de instalații de artă și tehnologie. Iar în timp ce alte activități populare de anul trecut precum circul vor lipsi, se zvonesc înlocuiri cel puțin la fel de mărețe, care se vor dezvălui odată cu deschiderea porților festivalului. Deși uneori trecute cu vederea în cazul unui eveniment în mare parte muzical, activitățile sunt perfecte pentru o distracție lejeră cu prietenii între două acte, sau chiar înaintea începerii alergăturii de la o scenă la alta.

După toate noutățile prezentate pe scurt mai sus, nu încape îndoiala că Electric Castle e un festival care aduce în fiecare an ceva nou, care știe să mențină entuziasmul la un nivel înalt chiar și în rândul „veteranilor”. Iar dacă sună bine propunerea de anul acesta de a merge și experimenta întreg festivalul fără vreo documentare sau așteptare în prealabil, n-am decât să aștept cu nerăbdare schimbul de impresii de la finalul festivalului, și să spun meet me at the castle!

Categorii:
Avatar
Ingrid Enache

Cele mai noi articole

D Read More

Spotlightiulie 11, 2024

De treci codrii… descoperi Lumea

A fost o dată ca niciodată o Lume de Aici și o Lume de Dincolo și De treci codrii … o să-ți dai seama că […]

L Read More

Artă vizualăiulie 1, 2024

Lidya Phille (zisă și Luiza): Ce fac și de unde am venit

Înainte de toate ar fi bine să știți cine sunt. Numele meu este Luiza, dar online mă găsiți sub pseudonimul Lidya Phille. Am terminat un […]

C Read More

Spotlightiunie 2, 2024

Centrul Central sau Au câștigat cioacele (cu cap)

Take a shot de fiecare dată când se rostește un cuvânt care începe cu litera „C” & you’ll get wasted în primele 15 minute ale […]

F Read More

Teatrumai 22, 2024

Festivalul Aproape – un loc de intersecție între cultură și comunitate

Festivalul Aproape este un eveniment cultural organizat în mare parte de actori din Baia Mare, ce durează 8 zile și care a ajuns anul acesta […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie