Fiesta del Cine – scurtmetraje pe plajă în ultimul weekend de vară

Fiesta del Cine – scurtmetraje pe plajă în ultimul weekend de vară

Avatar
august 25, 2017
3 min read
fiesta del cine

fiesta del cine

În ultimul weekend de vară, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc (ADFR) vă invită la prima ediție Fiesta del Cine – un maraton de filme scurte pe plajă, cu popcorn, street food, foc de tabără și afterparty cu concert live Moonlight Breakfast. Proiecția va avea loc pe 1 septembrie, pe plaja Shut Up Beach din Mamaia.

Printre cele mai recente și mișto filme de scurtmetraj românesc vor fi prezentate într-un decor de vacanță, pe plajă, în două calupuri atent selecţionate de ADFR & ShortsUP. Selecția ShortsUp urmează să fie anunțată curând, dar din calupul ADFR fac parte:

  • Omul de pe lună (r. Mihnea Aliciu; SF)

După ce își ține în mod obișnuit emisiunea de seară la radioul lui pirat din garsoniera sa, N. primește pentru prima dată un telefon de la un spectator. Un telefon care îi va schimba viața.

  • Pipa, sexul și omleta (r. Ana Maria Comănescu; comedie)

Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni.

  • Vise de vânzare (r. Vlad Buzăianu; SF)

Într-o lume în care oamenii îşi pierd abilitatea de a visa, visele au devenit o formă modernă de artă şi obiect de vânzare pentru clasa bogată a societăţii.

  • Când afară ninge (r. Conrad Mericoffer; comedie)

Proprietarii dintr-o clădire se întâlnesc pentru a discuta problemele comune. Laur cere ca liftul să fie reparat, pentru că iubita lui, Cristina, este în ultimele săptămâni de sarcină, iar urcatul scărilor poate provoca un travaliu prematur. Este o problemă simplă, dar nu şi pentru dna. Grecu, reprezentanta asociaţiei de locatari.

  • Scris/Nescris (r. Adrian Silișteanu; dramă)

Babisa tocmai a născut o fetiţă minunată. Dar pentru externarea din spital are nevoie de semnătura mamei ei, pe care nu a mai văzut-o din copilărie.

fiesta del cine

Dintre toate filmele din program, am ales două scurtmetraje preferate pe care vi le recomandăm:

Dreams on Sale prezintă o lume distopică în care visele devin o resursă limitată, ceea ce face din vânzarea lor o afacere, consumatorii fiind persoane înstărite iar creatorii fiind considerați artiști. Folosindu-se de elemente SF consacrate (reclame orwelliene la aparatul de înregistrat vise, personajele feminine depersonalizate și îmbrăcate identic, ușor sexualizat, colorizarea stridentă) și materiale din arhiva NASA, filmul de debut al lui Vlad Buzuianu merge pe un drum cu care cinemaul românesc nu s-a intersectat în vreun od notabil în ultimul timp, și anume cel al SF-ului.

fiesta del cine
Vise de vânzare

Locatarii dintr-o clădire organizează o sedință pentru a discuta cererea lui Laur ca liftul să fie reparat pentru iubita lui, Cristina, care mai are două săptămâni până la nașterea copilului iar urcatul scărior îi poate dăuna sarcinii. Doamna Grecu, reprezentanta asociației de locatari, nu este impresionată de situația tânărului cuplu și încearcă să oprească acest demers zicând că liftul provoacă mult prea mult zgomot. 50% din 12 oameni furioși se adună într-o scară de bloc și colorează contururile din Când afară ninge (r: Conrad Mericoffer), o comidramă spumoasă care merge pe clasica metodă de întâmplare care dezvăluie treptat poveștile din spatele personajelor ei.

fiesta del cine
Când afară ninge

Intrarea la proiecție este liberă, dar locurile sunt limitate și trebuie rezervate în prealabil pe office@romfilmdevelopment.org

Be there or be square!

*recomandări și mini-recenzii de Călin Boto

Categorii:
Avatar
Romina Banu

Romina e freelancer înnăscut. O găsești zilnic la Common Studio, un mic studio propriu unde face fotografie de produs și video. Pe lângă asta, se ocupă de Common House, un spațiu deschis ce reunește inițiative creative. În rest, bea prea multă cafea, cumpără prea multe plante, ascultă aceleași melodii pe repeat și are 578 de idei începute și neterminate în Notes.

Cele mai noi articole

G Read More

Teatrunoiembrie 24, 2023

GenF și Lunea la Pod – două inițiative culturale la început de drum. Bi-interviu cu Andrada Ionescu și Teodora Moscal

Andrada Ionescu și Teodora Moscal îmi sunt persoane dragi și, spre fericirea mea, îmi sunt prietene. Am vrut să stau de vorbă cu ele pentru […]

T Read More

Teatrunoiembrie 20, 2023

Tradiții vs TikTok: un battle show original

Sau cel puțin inedit, contextualizat în cea mai nouă producție a Companiei de teatru feminist rom Giuvlipen, în colaborare cu Teatrul Dramaturgilor Români. Virală pe […]

S Read More

Teatrunoiembrie 14, 2023

Sidy Thal: nishtu kein farfaln

E 1938. La începutul anului, Disney lansează Albă-ca-zăpada și cei 7 pitici chiar în aceeași lună în care Al Treilea Reich invadează Austria. În timpul […]

g Read More

Teatrunoiembrie 11, 2023

10 gânduri despre 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia

Anul trecut, pe vremea asta, mă întorceam acasă de la facultate, timp de un weekend, pentru că nu voiam sub nicio formă să ratez premiera […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie