,

Vara se termină cu Fiesta del Cine

Avatar
septembrie 9, 2017
4 min read

Dacă mi-aș imagina sfârșitul ideal de vară, printre scenariile posibile s-ar strecura și o seară de filme pe plajă. Ca toate scenariile ideale, nu îmi închipuiam că voi avea parte de asta prea curând, dar la Fiesta del Cine exact așa a fost.

fiesta del cine
foto: Romina Banu

De întâi septembrie, echipa ADFR ne-a chemat pe plaja Shut Up Beach să ne uităm la scurtmetraje românești și să împărțim popcorn. Noi ne-am tolănit pe pufurile așezate pe nisip, echipa a avut grijă să avem pături și, cu zgomotul valurilor pe fundal, am început să mă simt ca la o seară de film cu prietenii (cam 250 de prieteni).

Scurtmetrajele au fost prezentate în două calupuri, primul o selecție ADFR și al doilea una făcută de SHORTSUP. M-am bucurat să văd pentru prima dată Scris / Nescris, de Adrian Silișteanu care m-a făcut să uit de frig și m-a ținut cu sufletul la gură de la un capăt la altul, în timp ce urmăream aventura familiei Babisei, care tocmai a născut, dar, fiind minoră, are nevoie de semnătura mamei ei pentru externarea copilului, pe care nu a mai văzut-o din copilărie. E un film cu umor și emoție pe care nu ai cum să îl uiți repede.

fiesta del cine
foto: Romina Banu

Am râs la Când afară ninge, de Conrad Mericoffer, unde Laur și Cristina țin piept asociației de locatari din blocul lor – care seamănă suspect de mult cu asociația de la mine din bloc – pentru a-i convinge să pornească liftul pentru Cristina care este gravidă și nu poate face efort. Desigur că nu este o cerință atât de simplă pe cât pare, pentru că „liftul face un zgomot infernal”, zgâlțâie toată mobila președintei care stă la parter, iar sportul oricum face întotdeauna bine, deci urcatul pe scări nu poate fi o problemă.

Grand Hotel Italia, de Roti Cotenescu mi-a amintit de Tangoul lui Rybczyński, m-a amețit și m-a înveselit, iar, la final, O noapte în Tokoriki, de Roxana Stroe a fost o încheiere numai bună a celui de-al doilea calup și, cu muzica anilor 2000 încă în urechi, ne-am îndreptat spre uriașul foc de tabără ca să ne încălzim un pic înainte de mult așteptatul concert Moonlight Breakfast.

fiesta del cine
foto: Romina Banu (aici încă era mic focul)

Dar pentru că la Mamaia nu e niciodată liniște, scena s-a nimerit prea aproape de barul zgomotos al plajei de lângă. Christie, solista trupei a sugerat să schimbăm cu un concert acustic pe plajă, așa că ne-am întors pe pufuri ca să ne bucurăm de un concert prietenos și foarte reușit. Așa s-a terminat ultima seară de vară și a început întâia noapte de toamnă pentru mine, stând întinsă pe nisip, ascultând muzica celor de la Moonlight Breakfast.

A fost primul eveniment organizat de ADFR și primul eveniment de acest gen pe plajă la care am participat eu. Nu exagerez când spun că s-au descurcat foarte bine de la un capăt la altul. Filmele au fost bune și potrivite pentru o seară la mare, plaja fiind echipată cu un mini food court nu ne-a lipsit nimic, vântul care amenința să strice buna dispoziție a fost combătut cu multe pături și scaune aranjate în jurul focului. Pentru cei mai curajoși și călduroși din fire a existat chiar și înghețată, ca să nu simțim chiar că s-a terminat vara complet.

fiesta del cine
foto: Romina Banu

Una peste alta, Fiesta del Cine ne-a făcut să ne încheiem vacanța frumos și să ne întoarcem cu forțe proaspete la muncă. Sper să ne întâlnim la anul iar pentru că eu știu deja unde o să-mi petrec sfârșitul de august.

 

Categorii:
,
Avatar
Melissa Antonescu

Melissa e fotograf, videograf și scriitor ocazional de articole. Face poze într-un mic studio, First Floor, lucrează la prea multe lucruri odată și e la curent cu bârfele din lumea filmului. În timpul liber scrie scenarii pentru filme ipotetice, visează să facă animații stop motion, salvează rețete de prăjituri ca să uite de ele și se relaxează făcând inventarul bibliotecii sale.

Cele mai noi articole

N Read More

Teatruaprilie 17, 2024

Niște oameni mici – Hedda Gabler (r. Thomas Ostermeier), TNB

Privite în oglinda care reflectă aproape fiecare centimetru al spectacolului „Hedda Gabler” regizat de Thomas Ostermeier la TNB, personajele lui Ibsen par mici. Gesturile, salturile, […]

C Read More

Artă vizualăaprilie 6, 2024

Ca tânăr, ai nevoie de curiozitatea și curajul de a vedea cât mai multe cu cât mai puțin

Cine sunt? Mă numesc Matei Rădulescu, am 22 de ani și sunt proaspăt absolvent de Grafică în cadrul Universității Naționale de Arte din București, studii […]

S Read More

Filmmartie 27, 2024

Sărmane Oscar-uri

Cum se face că scriu mereu în perioada decernării premiilor, chiar dacă nu pot spune că acestea îmi captează interesul? Mai au oare relevanță aceste […]

C Read More

Teatrufebruarie 26, 2024

Copii în haine de adulți – SF (SUPER FRAGIL) la Teatrul Excelsior

Mi se întâmplă rar ca la finalul unui spectacol să mă ridic în picioare la aplauze, gândindu-mă „Mai vreau. De ce s-a terminat?”. Trăiesc însă […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie