P.O.T. – IMPRO SHOW cu Păpuși, în premieră la Teatrul Recul

Avatar
noiembrie 10, 2023
3 min read

În data de 11 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Teatrul Recul, va avea loc spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”, un spectacol fără regizor și fără dramaturg, care se construiește cu ajutorul publicului.

Iubitorii de teatru din București sunt așteptați să se bucure de spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”. Acest eveniment inedit aduce publicul în centrul acțiunii, îndemnându-i pe spectatori să contribuie la construirea scenariului, rezultând momente comice unice. „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși” este un spectacol pus în scenă de actorii teatrului independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca.

Prin acest spectacol, Teatrul Magic Puppet experimentează o struțo-cămilă performativă – actorii creează situații pornind de la sugestiile primite din public, folosindu-se de expresivitatea și potențialul nemărginit al păpușilor. *P.O.T. e creat fără regizor și fără dramaturg, jumătate de spectacol va fi făcut de public, deci cu siguranță își merită banii! Prescurtarea *P.O.T., în viziunea organizatorilor, vine de la „păpuși oprimate teatral”, și dorește să sublinieze importanța spectacolelor de teatru cu păpuși, care pot fi dedicate atât copiilor, cât și adulților, aceasta fiind misiunea teatrului independent Magic Puppet.

„Este important să facem o schimbare de paradigmă. Din păcate, în România, arta păpușeriei în teatru este văzută ca ceva destinat în exclusivitate copiilor, însă nu e așa. De-a lungul timpului, la Magic Puppet au fost realizate numeroase spectacole care sunt destinate adulților și în care sunt folosite și păpuși, deoarece subiectele de multe ori pot fi abordate mai bine cu ajutorul lor, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai dificile sau chiar tabu. Așadar, dorim să mergem mai departe. Dorim în continuare să transmitem mesaje puternice cu ajutorul teatrului de animație. Din acest motiv am realizat și acest proiect de improvizație cu păpuși, pentru a găsi cele mai bune metode ca să atragem adulții în sala de spectacole când avem spectacole de animație”, a spus Andreea Ajtai, manager de proiect și actriță.

Spectacolul a fost realizat în urma unei tabere de creație de 10 zile, în care artiștii au fost ghidați de experți din domeniul păpușeriei (Marin Fagu) și din domeniul improvizației (Dragoș Muscalu).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie 2023, începând cu ora 20:00, la Teatrul Recul, Splaiul Unirii, nr. 160.

Prețul unui bilet este de 50 de lei, preț unic. Biletele se găsesc online, accesând acest link, însă pot fi achiziționate și de la fața locului, în ziua spectacolului, cu rezervare în prealabil la numărul de telefon 0721193369.

Cu: Bogdan Ifodi, Florin Suciu, Leo Chionac, Andreea Ajtai/ Mihaela Moraru, Silviu Ruști/ Viktor Hegedüs 

Coordonator impro: Dragoș Muscalu 

Coordonatorul mânuire păpuși: Marin Fagu

Coordonator repetiții: Delia Gavlițchi 

Păpuși: Florin Suciu

Sculptura: Răzvan Chendrean 

Pictura: Vlad Mureșan 

Afiș: Carmen Moldovan

Foto: Anca Cioroboiu

Durată: 1h 30 min

Vârstă recomandată:16+

Categorii:
Avatar
Redacția

Cele mai noi articole

F Read More

Teatrumai 22, 2024

Festivalul Aproape – un loc de intersecție între cultură și comunitate

Festivalul Aproape este un eveniment cultural organizat în mare parte de actori din Baia Mare, ce durează 8 zile și care a ajuns anul acesta […]

B Read More

Teatrumai 20, 2024

Bacău Fest Monodrame 2024

În perioada 9-13 mai, Teatrul Municipal „Bacovia” a organizat cea de-a XXX-a ediție a Bacău Fest Monodrame. Anul acesta, din selecția festivalului au făcut parte […]

D Read More

Artă vizualămai 7, 2024

“Doar cu tine” în căutarea copilului interior

Proiectul meu, Doar cu tine, este o carte care are ca scop conștientizarea sinelui prin întâlnirea cu copilul interior, sub forma unei povești fantastice. Cele […]

N Read More

Teatruaprilie 17, 2024

Niște oameni mici – Hedda Gabler (r. Thomas Ostermeier), TNB

Privite în oglinda care reflectă aproape fiecare centimetru al spectacolului „Hedda Gabler” regizat de Thomas Ostermeier la TNB, personajele lui Ibsen par mici. Gesturile, salturile, […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie