P.O.T. – IMPRO SHOW cu Păpuși, în premieră la Teatrul Recul

Avatar
noiembrie 10, 2023
3 min read

În data de 11 noiembrie, începând cu ora 20:00, la Teatrul Recul, va avea loc spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”, un spectacol fără regizor și fără dramaturg, care se construiește cu ajutorul publicului.

Iubitorii de teatru din București sunt așteptați să se bucure de spectacolul „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși”. Acest eveniment inedit aduce publicul în centrul acțiunii, îndemnându-i pe spectatori să contribuie la construirea scenariului, rezultând momente comice unice. „P.O.T.- IMPRO SHOW cu Păpuși” este un spectacol pus în scenă de actorii teatrului independent „Magic Puppet” din Cluj-Napoca.

Prin acest spectacol, Teatrul Magic Puppet experimentează o struțo-cămilă performativă – actorii creează situații pornind de la sugestiile primite din public, folosindu-se de expresivitatea și potențialul nemărginit al păpușilor. *P.O.T. e creat fără regizor și fără dramaturg, jumătate de spectacol va fi făcut de public, deci cu siguranță își merită banii! Prescurtarea *P.O.T., în viziunea organizatorilor, vine de la „păpuși oprimate teatral”, și dorește să sublinieze importanța spectacolelor de teatru cu păpuși, care pot fi dedicate atât copiilor, cât și adulților, aceasta fiind misiunea teatrului independent Magic Puppet.

„Este important să facem o schimbare de paradigmă. Din păcate, în România, arta păpușeriei în teatru este văzută ca ceva destinat în exclusivitate copiilor, însă nu e așa. De-a lungul timpului, la Magic Puppet au fost realizate numeroase spectacole care sunt destinate adulților și în care sunt folosite și păpuși, deoarece subiectele de multe ori pot fi abordate mai bine cu ajutorul lor, chiar dacă acestea sunt dintre cele mai dificile sau chiar tabu. Așadar, dorim să mergem mai departe. Dorim în continuare să transmitem mesaje puternice cu ajutorul teatrului de animație. Din acest motiv am realizat și acest proiect de improvizație cu păpuși, pentru a găsi cele mai bune metode ca să atragem adulții în sala de spectacole când avem spectacole de animație”, a spus Andreea Ajtai, manager de proiect și actriță.

Spectacolul a fost realizat în urma unei tabere de creație de 10 zile, în care artiștii au fost ghidați de experți din domeniul păpușeriei (Marin Fagu) și din domeniul improvizației (Dragoș Muscalu).

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie 2023, începând cu ora 20:00, la Teatrul Recul, Splaiul Unirii, nr. 160.

Prețul unui bilet este de 50 de lei, preț unic. Biletele se găsesc online, accesând acest link, însă pot fi achiziționate și de la fața locului, în ziua spectacolului, cu rezervare în prealabil la numărul de telefon 0721193369.

Cu: Bogdan Ifodi, Florin Suciu, Leo Chionac, Andreea Ajtai/ Mihaela Moraru, Silviu Ruști/ Viktor Hegedüs 

Coordonator impro: Dragoș Muscalu 

Coordonatorul mânuire păpuși: Marin Fagu

Coordonator repetiții: Delia Gavlițchi 

Păpuși: Florin Suciu

Sculptura: Răzvan Chendrean 

Pictura: Vlad Mureșan 

Afiș: Carmen Moldovan

Foto: Anca Cioroboiu

Durată: 1h 30 min

Vârstă recomandată:16+

Categorii:
Avatar
Redacția

Cele mai noi articole

L Read More

Teatrudecembrie 1, 2023

Linotip îmi reamintește în fiecare zi de ce fac ceea ce fac – un interviu cu Alexandra Zavelea

Pe Alexandra Zavelea am cunoscut-o la vârsta de 17 ani, la atelierele de teatru și film Ideo Ideis. Născută în Craiova și abia mutată în […]

G Read More

Cartedecembrie 1, 2023

Grădina tinereții fără bătrânețe

Dincolo de a fi prozatoare, poetă, femeie și orice alt titlu și-ar atribui, Nora Iuga este un soare mai mic, iar dacă cerul ei e […]

G Read More

Teatrunoiembrie 24, 2023

GenF și Lunea la Pod – două inițiative culturale la început de drum. Bi-interviu cu Andrada Ionescu și Teodora Moscal

Andrada Ionescu și Teodora Moscal îmi sunt persoane dragi și, spre fericirea mea, îmi sunt prietene. Am vrut să stau de vorbă cu ele pentru […]

T Read More

Teatrunoiembrie 20, 2023

Tradiții vs TikTok: un battle show original

Sau cel puțin inedit, contextualizat în cea mai nouă producție a Companiei de teatru feminist rom Giuvlipen, în colaborare cu Teatrul Dramaturgilor Români. Virală pe […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie