Profil // Alexandru Antonescu

Avatar
noiembrie 8, 2021
3 min read
Alexandru Antonescu

„Profil” este un proiect care presupune publicarea unor interviuri – ilustrate sau scrise de mână – realizate de artiști și poeți tineri. Interviurile folosesc potențialul vizual al informației create de mâna artistului, încercând să intre în intimitatea laboratorului creativ. Rolul acestora nu este doar de a familiariza publicul cu personalitatea celui intervievat, ci și cu particularitățile lucrărilor sale. O serie de interviuri de Alexandra Moț.


În al doilea calup de interviuri din seria „Profil” sunt invitați doi artiști tineri care explorează tema „Locuri”. Desfășurându-se pe parcusul verii, seria de interviuri i-a prins pe artiști fie în orașul natal, fie pe drum, departe de mediul tipic în care adesea creează, mai departe sau mai aproape de lumea artei.

@antonescu_alex

Alex Antonescu (22) este ilustrator și designer grafic, recent absolvent al Universității Naționale de Arte din București. Este reprezentat de Anna Goodson Illustration Agency, arta sa pătrunzând pe piața intercontinentală; Lucrările sale îmbracă de la etichete pentru sticle de vin, ziduri urbane și afișe pentru mijloace de transport, până la concepte pentru identitatea orașului Quebec din Canada.

Stilul său se remarcă prin paleta cromatică, construcția personajelor și conceptele bine gândite. Ilustrațiile sale au de multe ori o tentă umoristică, sunt viu colorate și atrag privirea, dar în același timp au și o prezență puternică și o simbolistică bine definită în spate. Multe din lucrările artistului reprezintă credințe etice sau experiențe proprii, sunt axate pe simbolism sau pur și simplu atacă un subiect social sau politic actual. În definirea stilului său artistic, fotografia analog și curentul artistic PopArt au reprezentat un punct de cotitură.

Cum te-aș putea recunoaște printre atâția artiști tineri?

Cel mai probabil aș putea fi recunoscut prin intermediul stilului dezvoltat și a paletei cromatice “consacrate”. Dar cred că și aspectul fizic poate fi de ajutor de asemenea.

Alex Antonescu

Ce subiecte abordezi în creația ta?

Diversitatea și toate subcategoriile acesteia.

Alexandru Antonescu

Unde te afli acum?

Pe drum.

Alexandru Antonescu

Cum arată spațiul în care lucrezi?

Deseori pentru ilustrațiile mele lucrez când prind puțin timp liber; mă așez într-un loc confortabil și primitor și încep să “mă joc”.

Alexandru Antonescu

Aparții unui anumit loc?

Momentan pământ…

Alexandru Antonescu

Un loc care te inspiră.

Muzeele, galeriile, spațiile aglomerate, locurile în care pot studia și “invada” viața și spațiul personal al altor indivizi.

Alexandru Antonescu

Unde te-ai reîntoarce oricând?

New York, oricând prind ocazia.

Alexandru Antonescu

Categorii:
Avatar
Alexandra Moț

Cele mai noi articole

L Read More

Teatrudecembrie 1, 2023

Linotip îmi reamintește în fiecare zi de ce fac ceea ce fac – un interviu cu Alexandra Zavelea

Pe Alexandra Zavelea am cunoscut-o la vârsta de 17 ani, la atelierele de teatru și film Ideo Ideis. Născută în Craiova și abia mutată în […]

G Read More

Cartedecembrie 1, 2023

Grădina tinereții fără bătrânețe

Dincolo de a fi prozatoare, poetă, femeie și orice alt titlu și-ar atribui, Nora Iuga este un soare mai mic, iar dacă cerul ei e […]

G Read More

Teatrunoiembrie 24, 2023

GenF și Lunea la Pod – două inițiative culturale la început de drum. Bi-interviu cu Andrada Ionescu și Teodora Moscal

Andrada Ionescu și Teodora Moscal îmi sunt persoane dragi și, spre fericirea mea, îmi sunt prietene. Am vrut să stau de vorbă cu ele pentru […]

T Read More

Teatrunoiembrie 20, 2023

Tradiții vs TikTok: un battle show original

Sau cel puțin inedit, contextualizat în cea mai nouă producție a Companiei de teatru feminist rom Giuvlipen, în colaborare cu Teatrul Dramaturgilor Români. Virală pe […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie