Romanian Fashion Philosophy: Bold is the new Black

Avatar
aprilie 13, 2017
5 min read

Romanian Fashion Philosophy – o nouă filozofie de modă, un concept dedicat promovării tinerilor designeri și un eveniment de top ce oferă ocazia celor mai talentați dintre absolvenții facultăților de design vestimentar să se afirme nu doar național, ci mai ales internațional, prin intermediul canalelor FashionChannel Italia, FNL și Fashioninsider care au transmis LIVE, în întreaga lume, cea de-a doua ediție a evenimentului.

Am fost curioși în legătură cu conceptul din spatele evenimentului și modul în care organizatorii văd domeniul designului vestimentar în România:

1. Evenimentul are un concept nou în România și a ajuns la a doua ediție – ce v-a determinat să susțineți promovarea tinerilor designeri?

Conceptul este nou pentru România, într-adevăr. L-am ales pentru că, am considerat noi, este momentul ca și țara noastră să aibă un eveniment de calitate. Poate și de aceea, într-un timp relativ scurt, am ajuns să fim curtați intens pentru ca Romanian Fashion Philosophy să devina membru al European Fashion Council. Ce ne-a determinat să susținem tinerii designeri? Faptul că prea puțini o fac, iar acei puțini care o fac, caută mai mereu să aibă un interes. Susținem tinerii designeri pentru că noi credem în ei, credem în această generație talentată. Și nu ne vom opri aici! Acesta este doar începutul.

2. Vedeți design-ul vestimentar ca pe un domeniu de succes în România? Dacă da, cât de greu este pentru un tânăr designer să aibă succes aici?

Da, design-ul vestimentar este un domeniu de succes în România, însă din păcate sunt prea puțini tineri care decid să își deschidă o afacere, preferând în schimb să plece afară, pentru a lucra pentru alte brand-uri. Însă toți tinerii designeri trebuie să știe că pentru a ajunge sus este nevoie de multă muncă, de seriozitate și de perseverență. Și încă ceva: să nu uite că Romanian Fashion Philosophy le este alături.

3. Cum v-ați hotărât să o aduceți tocmai pe Agatha Ruiz de la Prada?

Agatha Ruiz de la Prada a acceptat invitația noastră pentru că a înțeles că Romanian Fashion Philosophy a devenit, într-un timp extrem de scurt, unul dintre evenimentele importante de modă din Europa. Agatha Ruiz de la Prada a fost doar începutul. În octombrie, când vom organiza cea de-a treia ediție, am pregătit deja nume și mai mari.

4. Ce sfat aveți pentru tinerii designeri din România?

Să creadă în ei, iar dacă au nevoie de ajutor, să ne contacteze. Suntem aici pentru a-i ajuta.

În ultima zi a celei de-a doua ediții Romanian Fashion Philosophy, dintre prezentările celebrităților amintim pe Yahya Al Bishri, designerul arab ce a îmbrăcat-o pe Prințesa Diana și Regele Abdullah, dar și pe invitata specială, Agatha Ruiz de la Prada.  De asemenea, au prezentat ținute de excepție Andrea Lazzari, Mineli, Mirela Diaconu, A Montra VIP, Anette, cu ajutorul echipei L’oreal Professionnel Romania.

Vineri, Martie 24 – Agatha Ruiz De La Prada își face simțită prezența ravisantă în interiorul Palatului Bragadiru urmând să prezinte unele dintre ținutele care i-au oferit titlul de Fashion Ambassador în parcursul carierei, în timp ce echipa Dissolved Magazine reușește să surprindă pe parcursul întregii seri detalii atât din backstage, cât și din defilare, cu ajutorul fotografei Dissolved – Laura Vasile și a lui Codruț Gașpar de la Subiectiv în București. Între timp ne lăsăm absorbiți de creațiile celorlalți designeri:

romanian fashion philosophy
foto: Codruț Gașpar (Subiectiv în București)
foto: Codruț Gașpar (Subiectiv în București)

Reușim să tragem cu ochiul la creațiile feminine ale Mirelei Diaconu, tânărul designer român, înainte de a fi expuse privirilor expansive din sală.

foto: Codruț Gașpar (Subiectiv în București)

Andrea Lazzari, designerul italian al brandului PQMV a dus conceptul de More Human Than Human într-o zonă de anime-urban tip Ghost in The Shell, obținând astfel o defilare ce ne-a lăsat realmente cu gura căscată. Vaporwave, aesthetic și actual, PQMV aduce contemporanul în actual printr-un colaj general regăsit in creațiile acestuia.

PQMV, foto: Laura Vasile
PQMV, foto: Laura Vasile
PQMV, foto: Laura Vasile

Girlish cu o tentă retro, Mineli Boutique ne încântă prin asocierea rozului pudrat delicios și a pantofilor statement (visul oricărei fashioniste cu destul loc pentru pantofi în garderobă!)

Mineli Boutique, foto: Laura Vasile
Mineli Boutique, foto: Laura Vasile
L’oreal professionnel, foto: Laura Vasile

O femeie timidă și seducătoare, al cărei simț artistic își face simțită prezența prin explozii de culoare și ținute asimetrice, o Agatha sensibilă și o defilare ce ne-a cucerit inimile (la propriu și la figurat) au inundat pereții Palatului Bragadiru lăsându-ne cu nimic mai mult decât un zâmbet pe buze și o stare de reverie că am reușit să fim prezenți la evenimentul Romanian Fashion Philosophy.

Agatha Ruiz De La Prada, foto: Laura Vasile
Agatha Ruiz De La Prada, foto: Laura Vasile
Agatha Ruiz De La Prada, foto: Laura Vasile
Categorii:
Avatar
Ana Letzner

Cele mai noi articole

L Read More

Teatrudecembrie 1, 2023

Linotip îmi reamintește în fiecare zi de ce fac ceea ce fac – un interviu cu Alexandra Zavelea

Pe Alexandra Zavelea am cunoscut-o la vârsta de 17 ani, la atelierele de teatru și film Ideo Ideis. Născută în Craiova și abia mutată în […]

G Read More

Cartedecembrie 1, 2023

Grădina tinereții fără bătrânețe

Dincolo de a fi prozatoare, poetă, femeie și orice alt titlu și-ar atribui, Nora Iuga este un soare mai mic, iar dacă cerul ei e […]

G Read More

Teatrunoiembrie 24, 2023

GenF și Lunea la Pod – două inițiative culturale la început de drum. Bi-interviu cu Andrada Ionescu și Teodora Moscal

Andrada Ionescu și Teodora Moscal îmi sunt persoane dragi și, spre fericirea mea, îmi sunt prietene. Am vrut să stau de vorbă cu ele pentru […]

T Read More

Teatrunoiembrie 20, 2023

Tradiții vs TikTok: un battle show original

Sau cel puțin inedit, contextualizat în cea mai nouă producție a Companiei de teatru feminist rom Giuvlipen, în colaborare cu Teatrul Dramaturgilor Români. Virală pe […]

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Sau caută un cunvânt cheie